De 10 meestgestelde vragen

U wijzigt de afspraak door telefonisch contact met ons op te nemen op telefoonnummer 085-3035544. Dit kan tot maximaal 1 uur voor de afspraak. hierna is dit NIET meer mogelijk.

U annuleert je afspraak door te bellen naar 085-3035544.  Annuleert u tot 1 uur vóór uw afspraak, dan brengen wij geen kosten in rekening. Annuleert u buiten deze termijn, dan ontvangt u een rekening ter hoogte van 100% van de reservering.

Het is niet mogelijk om een afspraak te maken op de locatie, omdat het personeel niet bevoegd is om deze afspraak voor u in te plannen.

Mocht u geen BSN/paspoortnummer hebben, dan schrijf u n.v.t. in het veld of 000000000 (negen keer nul).

Neem telefonisch contact met ons op op telefoonnummer 085-3035544.

Maak een nieuwe afspraak en controleer goed of u de juiste test hebt gekozen, de juiste locatie en of uw gegevens kloppen.

 • De PCR-test toont stukjes genetisch materiaal van het coronavirus aan door middel van een uitstrijk uit de neus en keel. Onze PCR-test wordt verwerkt door een ISO gecertificeerd laboratorium, dat werkt volgens de richtlijnen van het RIVM. Bij de test ontvang je een wereldwijd geaccepteerd reiscertificaat in het Engels. Het is afhankelijk van de plaats en het tijdstip van testen wanneer jij je uitslag ontvangt.
 • De sneltest toont binnen 15 minuten antigenen van het SARS-CoV-2 virus aan. Onze sneltest is CE-gecertificeerd en betrouwbaar bevonden door het RIVM. De uitslag ontvang je binnen 30 minuten en komt samen met een reiscertificaat in het Engels.

Sommige mensen ervaren het afnemen van een uitstrijk uit de keel en neus als onprettig. Dit verschilt enorm van persoon tot persoon. Houd er rekening mee dat het testen soms niet prettig is, maar wel snel voorbij gaat.

U ontvangt de uitslag per beveiligde e-mail. Uw uitslag komt samen met het bijbehorende (reis)certificaat.

Het SARS-CoV-2 virus valt onder de meldingsplicht infectieziekten volgens de Wet publieke gezondheid (Wpg). Wij zijn verplicht om positieve uitslagen te melden aan uw lokale GGD en mogen dit niet anoniem doen. De GGD zal (mogelijk) contact met u opnemen voor een bron- en contactonderzoek. De arts infectieziektebestrijding van de GGD beoordeelt het besmettingsgevaar en of er maatregelen nodig zijn zoals; isolatie en quarantaine. Volg altijd de richtlijnen van het RIVM.

Het verschilt per certificaat wat er op vermeld staat.

 1. PCR-test: naam, geboortedatum, geslacht, documentnummer, manier van testafname, datum/tijd van testafname, datum van de uitslag, testresultaat, type test, de gegevens van het laboratorium, naam en handtekening van onze arts.
 2. Sneltest: naam, geboortedatum, geslacht, documentnummer, datum/tijd van testafname, testresultaat, type test, naam en handtekening van onze arts.

Algemeen

U betaald de afname van uw test op onze locatie per pin, of contant (gepast).

Klachten willen wij natuurlijk graag voorkomen, maar het kan toch voorkomen dat u ontevreden bent over onze dienstverlening. Gebruik ons klachtenformulier om uw klacht online bij ons in te dienen. Wij behandelen alle klachten met uiterste zorg.

Nee, u dient je te allen tijde te houden aan de regels van het RIVM.

Tot weken na een besmetting met het SARS-CoV-2 virus kunnen er nog sporen van het virus aanwezig zijn in de neus en/of keel. U kan dan helaas niet reizen, maar als u klachtenvrij bent hoeft u zichzelf geen zorgen te maken of u besmettelijk bent.

Wij zijn tijdens alle feestdagen geopend:

 • Nieuwjaarsdag
 • Goede vrijdag
 • Pasen (eerste en tweede paasdag)
 • Koningsdag
 • Bevrijdingsdag
 • Hemelvaartsdag
 • Pinksteren
 • Kerstmis

Mogelijk is de afspraakbevestiging bij de ongewenste e-mail terechtgekomen. Controleer altijd UW ongewenste mailbox en/of spam. Kunt u hier ook geen afspraakbevestiging vinden? Neem contact met ons op via info@sneldeuitslag.nl

 • Je laat je testen als je (lichte) klachten hebt die passen bij het nieuwe coronavirus.
 • Je laat je testen als je in aanraking bent geweest met iemand die positief is getest op het nieuwe coronavirus.
 • Je laat je testen als je een melding hebt ontvangen in de CoronaMelder app.
 • Je laat je testen als je op (zaken)reis gaat, en er een negatieve uitslag van een coronatest vereist wordt.

Let op! Elke test heeft altijd een percentage fout-positieven en fout-negatieven. 

 • De PCR-test heeft echter een heel hoge gevoeligheid en geldt internationaal als de ‘gouden standaard’, dat wil zeggen dat dit als de beste test beschouwd wordt en gebruikt wordt om de betrouwbaarheid van nieuwe testen te onderzoeken.
 • De sneltest die wij gebruiken is van het merk Roche Diagnostics. Deze test heeft een sensitiviteit van 96,52% en een specificiteit van 99,68%.

Door gecertificeerde medewerkers, onder supervisie van een van onze artsen.

Onze artsen leiden het personeel op en zijn te allen tijde telefonisch beschikbaar. Zij kunnen helaas niet constant op iedere locatie aanwezig zijn.

Dit is helaas niet mogelijk, behalve als je een medische aandoening hebt. Het kan zijn dat de test niet via de neus afgenomen kan worden, vanwege een medische aandoening. In hoge uitzonderingen wordt de PCR-test dan alleen uit de keel worden afgenomen. Dit moet te allen tijde vooraf met een van onze artsen besproken worden. Het is dus belangrijk dat je een vooraf een e-mail stuurt, zodat wij hiervan op de hoogte zijn.

RIVM gevalideerde testmethode

Sneldeuitslag.nl werkt uitsluitend met een gevalideerde testmethode en gevalideerde laboratoria.

Ruime openingstijden

Onze locaties zijn 7 dagen per week geopend en hebben ruime openingstijden. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld ook na werktijd getest worden.

Reisverklaring nodig?

Optioneel leveren wij u een door onze arts ondertekende reisverklaring aan waarmee u kunt reizen.

Sneldeuitslag.nl werkt onder andere voor:

 

Sneldeuitslag.nl werkt onder medische supervisie van dr J.M.A.M.T. Claassen, Arts, BIG registratienummer 79923415901