Veelgestelde vragen

Faq

Veel gestelde vragen

Door drukte bij de GGD en ziekenhuizen duurt het maken van een afspraak bij een reguliere testlocatie tussen de 1 tot 2 dagen. Daarnaast kan het ontvangen van de uitslag tot 48 uur duren. Niet erg praktisch als je direct weer aan het werk wilt of wilt weten waar je aan toe bent.

Bij Sneldeuitslag.nl kun je de zelfde dag terecht en ontvang je binnen 15 minuten de uitslag via SMS of op papier. Hierdoor kun je weer snel aan het werk, hoef je niet onnodig in quarantaine, en weet je waar je aan toe bent.

De corona sneltest is van het merk abbott. Deze test wordt uitgevoerd door middel van een speciaal wattenstaafje wat in de neusholte wordt aangebracht. Hier wordt ‘materiaal’ meegenomen door het wattenstaafje. 

Op basis van dit materiaal kunnen we direct de uitslag ontvangen, welke wij jou binnen 15 minuten na jouw test doorgeven via sms of email.

Over het algemeen is de test pijnloos, maar kan wel een beetje vervelend aanvoelen of kriebelen. Na de test voel je dit nog enkele minuten. Dit gevoel trekt daarna volledig weg.

De Corona Sneltest van Sneldeuitslag.nl is van het merk Abbott. Dit is een door het Ministerie van Volksgezondheid goedgekeurde test.

De betrouwbaarheid van deze corona sneltest wordt uitgebeeld in percentages. Deze cijfers zijn afkomstig van de leverancier van de sneltesten.

De overall betrouwbaarheid op basis van 241 geteste personen is 97,9%. De Sneltest van Sneldeuitslag.nl is qua betrouwbaarheid gelijk aan een PCR test van de GGD (bron: https://www.nrc.nl/nieuws/2020/10/15/coronasneltest-tno-even-betrouwbaar-als-pcr-test-bij-praktijkproef-a4016095)

The virus that causes COVID-19 is thought to spread mainly from person to person, mainly through respiratory droplets produced when an infected person coughs or sneezes. These droplets can land in the mouths or noses of people who are nearby or possibly be inhaled into the lungs. Spread is more likely when people are in close contact with one another (within about 6 feet).

Binnen 15 minuten na het uitvoeren van de Corona Sneltest ontvang je via SMS of E-mail de uitslag. Dit kan als bewijs dienen.
In verband met de privacy geven wij deze uitslagen nooit telefonisch door, ook niet als u ons belt.

Wij adviseren u dringend om per direct in quarantaine te gaan en de richtlijnen van het RIVM top te volgen.
Ook zijn wij verplicht de gegevens van de positief geteste persoon door te geven aan de GGD in verband met bron- en- contactonderzoek.

De corona sneltestlocatie van Sneldeuitslag.nl is gevestigd in Nijmegen-Oosterhout aan de Griftdijk 201 te Nijmegen.

Op dit moment hebben wij alleen een corona sneltest locatie in Nijmegen.